Nieuwsbrief Februari 2023

Geachte sportvrienden,
 
Het voorjaar komt er aan, en dat betekend dat er weer werk aan de winkel is op competitiegebied.

OP 15 MAART GAAN DE BUITENTRAININGEN BEGINNEN. Dus denk om extra warme kleding.
 
Alle ploegen moeten opnieuw ingedeeld worden om aan de voorjaarscompetitie deel te kunnen nemen.
Onze jeugd was in de zaalcompetitie te hoog ingedeeld, waardoor het voor hen een vervelende zaalcompetitie is geworden. Ook is het voor de nieuwe kinderen moeilijk opstarten, als een ploeg al op zijn max moet lopen.
Toch beleven de kinderen veel plezier aan hun trainingen, en zien we best een grote verbetering. Dat geeft ons vertrouwen in de komende voorjaarscompetitie. Laten we met z’n allen weer een stap voorwaarts maken.

De seniorengroep is enig sinds uitgedund, en dat zorgt voor planningsproblemen bij de wedstrijden. We zijn in overleg met Avereest, om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen op gebied van spelershulp.
Ook gaat het bestuur kijken of het spelen op de zaterdag weer een optie kan zijn. Dan kunnen we op één (mid)dag genieten van al onze ploegen, en dat stimuleert iedereen om erbij te zijn.
Het wordt dan weer als vanouds een Korvesta korfbaldag. Ook in de zaalcompetitie kun je dan de wedstrijden achter elkaar afwerken in een leuke sfeer voor iedereen. We werken naar de competitie 2023-2024 toe om dit allemaal te onderzoeken, en te bewerkstelligen.
 
De huidige kangoeroe groep wordt grotendeels doorgeschoven naar de F ploeg, die we gaan op trainen om, in het najaar, competitie te gaan spelen. Het is een prachtig vooruitzicht op “die kleintjes” op het veld bezig te zien. In het voorjaar spelen we enkele oefenwedstrijdjes.

We hebben tevens besloten om te stoppen op de zaterdag met de Kangoeroegroep. Om doorstroming te krijgen hebben we besloten om de kangoeroes op hetzelfde tijdstip te laten trainen als de F groep.
Dat wordt de woensdag van 17.30 – 18.30 uur. Helaas kan Teun de trainingen niet meer verzorgen i.v.m. zijn studieplek. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet, en zullen hem gepast bedanken.

Het schoolkorfbaltraject is nu echt van start gegaan. In maart zullen de eerste clinics gegeven worden, en er zullen, gelet op de aanvragen, nog vele clinics volgen. Zet 24 mei 2023 in uw agenda voor het grote schoolkorfbaltoernooi.
 
NL Doet op 11 maart staat in het teken van gereedmaken van onze accommodatie. Het bestuur, zal in overleg met Remon Botter, de mensen oproepen om vooral mee te doen op deze dag. Schoonmaak- en herstel klussen zijn er genoeg. Ook moet de kantine dan volledig worden (her)ingericht, en daar kunnen we de nodige handjes bij gebruiken. Na afloop maken we het even gezellig, om de zaak in te weiden.
 
Zo ziet u, het voorjaar komt eraan. Niet alleen het gras en de bloemen , maar ook onze mooie club moet groeien en bloeien

 
 

Een sportieve groet,
Het bestuur 

Lammie, Yvonne, Arie, Jodie en Theo