Skip to content
Sport en beweegfestival

Sport en Beweegfestival

Coevorden, markt en weeshuisweide

De Olympische Spelen zijn achter de rug. De Paralympics zijn in volle gang. Er is veel aandacht voor sport. Ook in de gemeente Coevorden. De afgelopen maanden informeerden we je regelmatig over de Nationale Sportweek. Van 17 t/m 26 september is onze gemeente één van de vijf Host-City’s in Nederland. Het is, na een lastige coronatijd, een uitgelezen kans voor alle sportverenigingen, andere organisaties op het gebied van sport en bewegen en het onderwijs, om sport en bewegen in de schijnwerpers te zetten! Samen met de partners van het Sport- en Preventieakkoord en andere sportaanbieders is er de afgelopen maanden heel veel gedaan om er een fantastische week van te maken. En dat is veel! Wij zien jullie graag tijdens de Nationale Sportweek.

Alieke Wijnholds en Youri Vendrig

Zaterdag 18 september: Sport- en Beweegfestival Actief in Coevorden

De officiele opening van de Nationale Sportweek voor genodigde bestuurders en de media is op 17 september. Voor onze inwoners starten we op zaterdag 18 september. Dan is de Coevorder binnenstad het toneel van het Sport- en Beweegfestival Actief in Coevorden. Op de Weeshuisweide en de Markt organiseren sportverenigingen en andere organisaties op het gebied van sport en bewegen leuke activiteiten. Daarmee zetten ze hun aanbod in de schijnwerpers tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Kinderen en ouders

Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er op een podium op de Weeshuisweide doorlopende demo’s. Daar omheen en op de Markt kan het publiek vooral zelf meedoen. Daarbij is er extra aandacht voor kinderen en hun ouders. Het podiumprogramma wordt afgetrapt door de bekende danser en acteur Juvat Westendorp.

Sport en bewegen voor ouderen

Ook voor ouderen zijn er leuke activiteiten zoals het fietsvitaalteam van Veilig Verkeer Nederland en Hartveilig.

Terug naar de sport

Thema van de hele sportweek is ‘Terug naar de sport’. Wethouder Joop Brink: “Het festival is een buitenkans voor sportaanbieders om zich bij inwoners van de gemeente in de kijker te spelen en inwoners na de Coronacrisis (weer) aan het sporten te krijgen”.

Voetbal, korfbal, dansen, tennis, turnen en nog veel meer

De contouren van het festival beginnen inmiddels vorm te krijgen. Zo verzorgen top freestyle voetballers van BBFreestyle workshops waarin kinderen én ouders spectaculaire voetbaltrucs kunnen leren. Bij korfbalvereniging Korvesta kun je op de grote en de kinderkorf schieten en turnvereniging TVC organiseert turn-en dansdemo’s en workhops. De springgroep geeft shows. Er is streetdance van dansschool In2Dance, een demo zitvolleybal (je mag meedoen) en je kunt tennis proberen. Crossfit Coevorden is aanwezig met een pijncheck en crossfiets en bij FC Coevorden kun je op een leuke manier kennismaken met voetbal. Bij Yoko Suma mag je judo proberen.

Het festival Actief in Coevorden is gratis toegankelijk. Er is voldoende begeleiding om de activiteiten Coronaproof te kunnen laten plaatsvinden. Op www.actiefincoevorden.nl vind je het actuele programma voor de Nationale Sportweek in de hele gemeente Coevorden. Dat wordt nog steeds aangevuld.